De eerste glijpartij ! - Reisverslag uit Nybergsund, Noorwegen van MC Alzheimer - WaarBenJij.nu De eerste glijpartij ! - Reisverslag uit Nybergsund, Noorwegen van MC Alzheimer - WaarBenJij.nu

De eerste glijpartij !

Door: Roger

Blijf op de hoogte en volg MC

16 Februari 2015 | Noorwegen, Nybergsund

Omdat we gisteravond al ons verslag hadden bijgewerkt waren we al vroeg op pad. Ontbijt gedaan (Tom had toch maar niet niet zijn pyama aangehouden) en om half tien reden we al. vanaf Langesund de snelweg op richting Oslo. Wat sneeuw in de berm maar de weg was goed te rijden. Na 1,5 uur door Oslo heen, druk maar geen oponthoud. vanaf Oslo de E6 noordwaarts. Nog steeds over de snelweg omdat we eigenlijk wel willen snowscooteren in Sveg (Zweden) en dat was vanaf het hotel toch wel 570 km rijden, dus willen we tijd genoeg hebben moeten we vandaag wel kilometers maken. Maar de snelwegen waren allemaal goed te rijden. Af en toe was er een omleiding maar dat was niet erg. Zagen we weer eens wat anders dan vangrails. Een flink eind naar het noorden afgeslagen de "3" op richting Elverum. Hier voorbij en vanwege tijdgebrek, en omdat we ons vantevoren niet hadden gemeld en dus de kans groot was dat er niemand thuis zou zijn, niet bij Linda en Ot langs gegaan. De provinciale weg was nog goed te rijden al lag er wel wat meer sneeuw op de weg. De sneeuwschuiver die voor ons reed (vijand!!) zijn we uiteindelijk gepasseerd. Afgeslagen de weg "25" op richting Zweden. Deze begon al meer glibberig te worden. tegen half vier vonden we het tijd om iets van een overnachtingsplek op te zoeken omdat we ook de spijkerbanden wilden gaan monteren. Rond deze tijds hadden we ook al 380 km gereden (geen slechte score!) en belanden we Trysil waar we twee kamers in een soort van Motel/jeugdherberg hebben gevonden. Bij de afslag naar het Motel vond Tom het nog even nodig om zijn motor haaks om te zetten (het wordt ècht tijd voor de spijkerbanden..) en de weg bijna helemaal te blokkeren, zodat die ene auto hem net kon passeren. Alles goed gegaan, dus kamers geboekt, bier warm gezet en de spijkerbanden gaan monteren. Hierna in de gezamenlijke keuken eten gemaakt, biertje gedronken en verslag bijgewerkt.

• 16 Februari 2015 - 19:53

MC - Alzheimer:

Oh Ja, Tom heeft geen punten verdient; niet gegroet naar de jury.......

• 16 Februari 2015 - 20:33

Erik Jan:

mooi begin in de sneeuw, eerste glijer en alles gelukkig nog heel!

Enjoy

• 16 Februari 2015 - 20:49

Ruud :

Nou dat alles heel scheelde ook maar 'n half vloeitje of Tom drn Belg had vanzelf een swingarm vork gehad

• 16 Februari 2015 - 21:43

Jeroen:

De snowshow is on...!

• 16 Februari 2015 - 22:36

Jan Lubbers:

Dus morgen word er aan de weg ge spijkert 'heel veel plezier

• 16 Februari 2015 - 23:42

Klukkie:

goed bezig hoor.... echte helden,rij voorzichtig maar vooral genieten !!!

• 17 Februari 2015 - 01:32

Antonio_thuis_gvd:

Voor de volgers:
    Net even contact gehad met 2 Noorse Juryleden (R&R). Het schijnt dat de foto van het span met de 5 wielen te verklaren is door Tom 's poging om zich aan te passen aan d'Ollandsche zuinigheid. Profiel is voor buitenlanders en de Formule 1 rijdt ook op slicks. Wakker geschrokken door recente ervaringen van Gijs en Ben en een klein rondje Noorwegen, heeft Tom de Belgische Lefrubbers inmiddels gewisseld voor de echte Piggdeck (= spikesbanden = een soort Noorse safesex op wielen). Beide juryleden waren zojuist nog druk doende om de gezamenlijke veiligheid te verhogen door de meegenomen balastflessen lichter te maken. Zo te horen gaat dat lukken. Morgen gaat onze afvaardiging vanuit Trysil verder richting Sveg om de mouwen op te stropen voor het 2-takt snöskoter geweld.

• 17 Februari 2015 - 04:36

Cor Lanser:

Ik ben zelf net terug van een motortreffen in Pattaya.
    Dus ik heb nu drie reisverslagen van jullie gelezen, dus ook 3 reacties, mooi mooi mooi !
    Nog veel plezier en veilige kilometers.

gr Cor

• 17 Februari 2015 - 15:16

Ben (er Niet Bij):

Zo Tom je eerst glij party gehad , en overleefd ,compliment.